Bu sınıfta ortaöğretim sonrasında hedeflenen yükseköğretim programları ve bunların gerektirdiği puan türleri ile bağlantılı ders grupları oluşturulur.

Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, T.C. İnkılap Tarihi, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce (1.yabancı dil) Almanca (2.yabancı dil),Beden Eğitimi dersleri ortak müfredatla tüm öğrencilere okutulur ve bunlardan ilk 4 gruptaki dersler Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) müfredatı kapsamındadır. İlaveten Resim-Müzik derslerinden birisi öğrenci tarafından seçilerek okunur.

Öğrencinin edinmeyi hedeflediği Meslek türüne yönelik yükseköğretim programları ve bunlara ait lisans yerleştirme sınavları (LYS) doğrultusunda gruplanmış Sayısal Ağırlıklı ders grubu (Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji) Sözel Ağırlıklı ders grubu (Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık, Edebiyat, Dil-Anlatım) Eşit Ağırlıklı ders grubu (Matematik, Geometri, Edebiyat,
Dil-Anlatım, Coğrafya) gibi ders gruplarından öğrenci hedefine uygun olanını seçerek öğrenimine devam eder.

Yabancı dil öğretimi 1.yabancı dil İngilizce edebi çalışmaları da içeren programla devam eder. 2.yabancı dil Almanca devam eder. Öğrenci bu dillerde daha üretken ve hâkimdir. Münazara, tiyatro, panel, proje, sunum gibi etkinlikleri gerçekleştirirler. LYS Yabancı Dil sınavı ve uluslararası geçerliliği olan dil sınavlarını hedefleyen öğrenciler etüt programı ile yetiştirilirler.

Ders dışı etkinlikler, öğrenci kulüpleri, öğrenci meclisi, münazara ekibi, spor takımları, tiyatro grubu, yayın grubu, koro-orkestra proje ekipleri gibi grupsal ve bireysel çalışmalar sürdürülür. Öğrenci aktif şekilde okul yaşantısında yer alır.

Ders dışı etüt-grup çalışmaları ile başarı ve performans desteği devam eder. Toplum hizmeti projeleri, Fen ve Sosyal içerikli projeler, Değerler Eğitimi, eko-okul çevre projeleri sürdürülür. Eylül, Aralık ve nisan aylarında uygulanan ve tüm dersleri içeren toplu sınavlarla seviye tespit ve takibi yapılarak sınıf düzeyleri ve hedefe yönelik performans gelişimi takip edilir, buna göre telafi eğitimi ve plan revizyonları yapılır.